ParadicsomKert

ParadicsomKert

Ezért válasszuk a koktélparadicsomot

2017. június 25. - paradicsomkert

Időközben eszembe jutott, hogy a tavalyi áldozatom a Bajaja balkonparadicsom volt és erről az is eszembe jutott, hogy mennyire túlélő fajta a koktélparadicsom, ami megér néhány sort és egy önálló bejegyzést. Lássuk 5 pontban, hogy mi az, amit biztosan ki fog bírni a koktélparadicsomod.

img_0022.JPGFotó: https://nekedterem.hu/

1. Egy hét öntözés nélkül 

Semmi ok az aggodalomra, ha nyaralni megyünk és nincs, aki gondozza paradicsomjainkat. Egy hetet még szárazságban is kibírnak, legfeljebb néhány levél elszárad, de utána gyorsan helyre fog állni növényünk.

2. Kiültetés a szabadba 

Minden növényt, így a paradicsomot is érdemes kiültetés előtt hozzászokatni a kinti körülményekhez, leginkább a napsütéshez. A koktélparadicsomot a hirtelen kiültetés sem viseli meg annyira, hogy visszavesse a növényt a fejlődésben.

3. Hirtelen mínuszok és hóesés

Idén az időjárás nagyon vicces kedvében volt, a paradicsomok a mini üvegházban már rég kint voltak, amikor jött az áprilisi hóesés. A koktélparadicsom szinte mosolyogva nézte, ahogy nagyobb társainak a levelei lefagytak. Tehát a fagy hatására sem tántorodtak el növekedési céljaiktól.

4. Kegyetlen átültetési módszerek

Ha a koktélparadicsomok túl sűrűn helyezkednek el, nyugodtan ki lehet húzni a földből minden ásás és finomkodás nélkül, mert a földbe újra elültetve, alapos belocsolással egy-két nap múlva úgy helyreáll, mintha mi sem történt volna.

5. Paradicsom palántanevelés és gondos magvetés nélkül 

Ahhoz, hogy koktélparadicsomunk legyen nem kell mást tennünk, mint az előző évi be nem érett paradicsomkkat hagyni elszáradni a helyén. Jövőre egy kis felásás után biztosan számíthatunk jó néhány tő paradicsomra. 

Nyilván nem azt akarom ezzel mondani, hogy az a legjobb módszere annak, hogy bő termésünk legyen, de az biztos, hogy lusta, gondatlan kertészek is bátran választhatják a koktélparadicsomot, mert nehéz olyan dolgot elkövetni vele, amellyel halálra ítéljük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://paradicsomkert.blog.hu/api/trackback/id/tr7912616993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.06. 08:46:05

Nem kapcsolódik a mostani poszt témájához, de hátha tud valaki tanácsot adni. Az egyik paradicsomfajtánál (akitől vettem, mobilnak hívja) valami betegség lépett fel. A kocsánnyal átellenes végen apró szürke pontként kezdődik, aztán egyre nagyobb lesz, és az egész paradicsomot tönkreteszi. Tudja valaki, mi ez és hogyan kell védekezni ellene?

Képek:

p1.picsto.re/0QuUF.JPG

p1.picsto.re/20Iqk.JPG

p1.picsto.re/PfmOK.JPG
süti beállítások módosítása